kindertolk® en sam coach

Hoe ga ik te werk? Wat kan je verwachten bij een kindertolk®

Ik werk naast de script-as-methode (SAM) sinds juni 2016 ook met de presentChild® methode. Beide methodes bevorderen geluk en gezondheid in het gezin.  

In 'present' zitten 2 woorden in vervat: 'cadeau' en het 'heden'
Dus in feite ga ik op zoek naar het cadeau dat het kind geeft in het heden aan de volwassene door zijn gedrag, lichaamstaal, spel, ontwikkeling- en/of leerproblemen, slapen, dromen, lichaamsfuncties of lichamelijke klachten. Ik ga op zoek naar die woorden in het verhaal die een waarheid onthullen en die een gebroken mens helen. 

Eerst maken we best even kennis met elkaar zodat je kan voelen of ik wel de correcte persoon voor jou ben om je hulp te bieden met je probleem. Hiervoor maak je een afspraak via tel of mail en vertel je bondig over wie en welk probleem het gaat. Diegene die de afspraak maakt, is de persoon die het meeste getriggert wordt door het probleem dat zich stelt. Voor deze persoon heeft het kind een rakende boodschap, een cadeau! Het kind mag gewoon gezellig thuis blijven spelen.
Ik werk met de volwassene die de hulpvraag stelt. 

Aan de hand van gerichte vragen vertel je tijdens het intakegesprek ongeveer een uur lang over het probleem dat het kind toont.
Ik luister en noteer letterlijk élk woord van A - Z. Dit is heel belangrijk omdat je systeem er zo op gericht is om bepaalde dingen bijvoorbeeld te schrappen of te verdraaien.
Dus ik kort niet in, vat niet samen, ik schrijf zoals het gezegd wordt. Hierdoor wordt er, in tegenstelling met andere gesprekken, minder oogcontact gemaakt tijdens deze eerste ontmoeting. Dit heeft als voordeel dat de verteller zich volledig in het verhaal kan nestelen en zich volledig kan laten horen. Je wordt eindelijk gehoord in relatie met het gestelde probleem. Het is de bedoeling om ons enkel daar echt op te focussen, want hiervoor wil je een verandering zien.   

Oordeelloos, liefdevol, respectvol en vol vertrouwen ga ik aan de slag met de vertaling van de signalen van het kind. Dit vraagt tijd. Ik heb zelf geen idee waarover het gaat, ik vertaal en geef je in een 2de afspraak, het terugkoppelingsgesprek, de boodschap van het kind terug aan de ouder, naar het leven van de ouder...  Dit is ongeveer een weekje later dat je hart geraakt zal worden door dat wat het kind jou wil duidelijk maken. Het gaat dus over jouw leven... wat jij kan veranderen, wat jij als ouder hieruit kan leren. Wat mag er nog ont-wikkeld worden... en dit kom je te weten dankzij het 'probleem' van het kind :)

Een week nadien volgt er nog een evaluatiegesprek, om te bekijken hoe het met het kind en de ouder gesteld is. We bespreken ook de eventuele verderzetting van de begeleiding indien nodig. Dit is afhankelijk van persoon tot persoon en van verhaal tot verhaal. Ik werk vertrouwensvol met jou als uniek en liefdevol individu. 

Het verdere verwerkingsproces hangt dus ook van jou af. 

Als we samen verder gaan, doen we dit samen met de "SAM", of de script-as-methode, vrij vertaald: schrijven en verbranden tot as, wat transformerend werkt. Waarbij we écht met de verandering aan de slag gaan in 7 stappen en nét met dat stukje wat het kind jou spiegelde en als cadeau gaf.

Dus hoe sneller je een probleem aanpakt, hoe klein het ook maar is, hoe minder lang je gefrustreert rond loopt. Van de moment je de "last" begrepen hebt, ben je bewust van de oorzaak... en kan je verandering toe laten. 

Een lastig kind. Heb jij even geluk!
Er bestaan enkel kinderen met een last! En dié last tonen ze ons op hun eigen kind-maniertjes...
Be-grijp die last en ont-last jezelf en je kind uit liefde voor elkaar! 

Soms zeggen we wel 's 'de appel valt niet ver van de boom'... maar als de appel ziek is, gaan we dan aan de slag met de appel of met de boom...? ;p

Heb je me misschien toevallig gevonden en zoek je een kindertolk® dichter in je buurt? Dan verwijs ik je graag verder naar de officiële website van "The PresentChild". Hierop kan je ook nog leuke ervaringen en verhalen lezen van mensen die de moed hadden om de stap naar een kindertolk® te zetten. Want dat vraagt moed! Ben jij moedig? Of mag dat nog ont-wikkeld worden? Misschien heb je wel een kind dat zich heel moedig voordoet? 

  

REIKI - HEALING & Alpha mind training

Als we merken dat je na de coaching nog heel emotioneel bent, geef ik je een REIKI-behandeling om terug wat tot rust te komen, zodat de veranderingen hun plekje kunnen innemen. 
Met de Alpha Silva methode kan je in je onderbewuste hardnekkige overtuigingen en patronen doorbreken zodat je er bewust kan van worden en jouw nieuwe leven kracht bij zetten.