Het enthousiaste Mirakel team

Ira Laurencin

Mirakel is een idee van mezelf en jaja, Mirakels bestaan... écht waar! Dat hebben we reeds aan de lijven ondervonden in vele kleine en grote dingen.
Heel mijn leven woon ik al in Borsbeek. Sinds 2005 ben ik gelukkig getrouwd met Erik. We zijn elkaars steun en toeverlaat in alles wat we ondernemen. Hij gaf me ook het vertrouwen om de stap te zetten en om Mirakel vorm te geven. Hij bouwde onze site uit tot een pareltje. Bedankt lieve schat!

Ons 1ste Mirakel werd geboren in 2002 en groeit op met de naam Elia. Ons 2de Mirakel is op aarde sinds 2007 en volgt haar weg met de naam Norah. Onze beide dochters toonden op hun jonge leeftijd al grote levenslessen zoals positiviteit, verbondenheid, doorzetting, geduld, vertrouwen... Ze brachten ons ook meteen met beide voeten op de grond, waardoor we nadachten over ons doel... wat willen we bereikt hebben in dit leven?

Na het volgen van vele uiteenlopende cursussen kwam ik uiteindelijk uit op de opleiding: creatief agogisch werk. Echt een opleiding op mijn lijf geschreven. Sinds Mei 2013 is het certificaat van creatief agoge in mijn bezit  Ik kon de theorie al in praktijk omzetten in Het Zonneklasje, waar ik ook als vrijwilliger kindjes begeleid heb met verschillende thema's, samen met mijn vriendin Katrien De Keyzer. We ontdekten dat de combinatie niet echt meer mogelijk was en besloten om voor onze eigen dromen te gaan. Het heeft me heel veel bijgebracht! Nog een extra beDANKje aan het verdere Zonneklasteam! Enkele keren mocht ik in 2012 ook "te gast zijn" in het 4de leerjaar, waar ik mijn creativiteit mocht uitwerken. Dankzij de kleuterjuf kon ik ook in de kleuterklas mijn gangen gaan :) naast het geven van de maandelijkse workshops. 

Er kwam tijdens het 1ste Mirakeljaar al vanalles op mijn weg, dit was en is een teken voor mij dat ik op het juiste pad zit... ik begeleid met veel plezier verjaardagsfeestjes, ik heb enkele workshops voor de grabbelpas begeleid, de buitenspeeldag, de jeugddag op 5 oktober 2013 in Mortsel en in de grote vakantie van 2013 organiseerde Cronos samen met Mirakel een kinderopvang voor 3 weken. Daarnaast werd ik ook gevraagd om een muurschildering te maken... Dus je ziet maar hoe het allemaal kan evolueren... Wie had dàt gedacht? 

Mijn droom werd werkelijkheid: "Mirakel" kwam meer en meer tot leven: ons 3de Mirakel? Zéker!! Ging het allemaal vanzelf? Nee, er ging reeds een héle weg aan vooraf... Ik had nooit gedacht dat ik zelf iets zou opstarten... en zie nu, hier zijn we dan, op onze eigen site :) Ik kijk er heel erg naar uit om alle ervaringen met jullie te delen. 

Benieuwd naar het prille begin van Mirakel?

Onze oudste dochter, Elia, en ons jongste buurmeisje, Stien, stelden zich bij het horen van de opstart van Mirakel meteen op als twee ijverige helpende vrijwilligers voor alle soorten werkjes. Ze telden de dagen mee af naar de eerste workshop :) "Ons Stien" kreeg na het 1ste Mirakeljaar ietswat andere interesses en gaf haar plekje door aan Laure. "Ons Laure" kwam al enkele keren meedraaien tijdens de laatste Mirakelmomenten en we merkten dat ze een échte kidsmagneet is :)   

Elia Lenaerts

Ik kijk er heel erg naar uit om samen met mama de kleutertjes te helpen met hun knutselwerkjes en ik hou ervan om mee dingen uit te vinden en te maken. Zo heb ik het sterrenspel van de eerste workshop mee bedacht. Ik schilder, teken en dans graag en ik hou er van om mensen te helpen. (12 jaar)

Laure

Ik ben Laure, ik ben 15 jaar en ik sport graag. Ik speel ook graag met kindjes, ze zijn vrolijk en enthousiast, dan kan ik me ook altijd uitleven. Bij Mirakel amuseer ik me en de kindjes helpen is ook fijn. Ik kijk al uit naar de volgende keren!

Achter de schermen zorgt Erik Lenaerts, mijn lieftallige echtgenoot, voor de site en steunt ons in alles. Dan hebben we ook nog onze vriendin en boekhoudster, Patricia De Groot van het kantoor Fiduciaire2150, zij staat ons ten alle tijde bij met raad en daad!