Informatie

Doelgroepen | Enkele praktische zaken | Waarom | Inschrijvingen | Veiligheid | Online tentoonstelling

 

Aanbod van MirakelEr worden verschillende Mirakelmomenten uitgewerkt met uiteenlopende thema’s.
Na èlke creatieve workshop gaat iedereen naar huis met zijn eigen unieke werk. Hetzij een knutsel, een mooie tekening, een verrassing...
Ja... élke jarige die in zijn/haar verjaardagsmaand naar een Mirakelmoment komt, krijgt een klein origineel handgemaakt geschenkje. 

De basis van elk Mirakelmoment, want we knutselen niet zomaar...

  


Doelgroepen

Doelgroepen

kinderen van 4 - 10 jaar

 • De thema's worden gekozen aan de hand van de interessegebieden van de kinderen. Daardoor zullen ze veel meer geprikkeld worden.
 • De invulling van het thema wordt aan de leeftijden aangepast, zo krijgt iedereen aangename ervaringen.
 • In het begin werkten we met 2 doelgroepen: de 7 - 10 jarigen in de voormiddag van 10 - 12u en
  de 4 - 6 jarigen van 13u - 15u . Waarom we de kleinste groep in de namiddag ontvingen? Omdat we rekening hielden met het kleuterdansen van de gezinsbond in Borsbeek, dat elke zaterdagvoormiddag doorgaat. 
  Uit ervaring blijkt dat sommige kindjes binnen deze leeftijdsgroep niet gaan kleuterdansen, ze komen liever 's morgens lekker "mirakelen". We ondervinden ook telkens dat de kleintjes geïnspireerd worden door de grotere kinderen en de oudere kinderen ook nog heel veel bewondering hebben voor de jongeren. Vandaar dat we ervoor gekozen hebben om de groep niet meer te splitsen, maar samen te voegen. Dus nemen we alle leeftijden samen tijdens 1 Mirakelmoment. Wat wil zeggen dat alle kindjes vanaf 4 jaar tot en met 10 jaar van harte welkom zijn in de voor- of namiddag. Door de groeiende "wachtlijst" vorige jaren, voorzagen we een extra dag. Vnaf het 3de Mirakeljaar kan er ook op zondag voormiddag geknutseld worden.

kinderen én volwassenen

 • Elke laatste woensdag van de maand organiseren we ook een workshop "mandala tekenen", voor iedereen die met een passer kan werken. Dit kan een heel leuk moment worden samen met je kind. Want waarvan geniet een kind het meest? Van samen iets te doen met mama, papa, bomma, bompa of grote zus of broer. Dit is in deze workshop mogelijk. Nadat de "flower of life" getekend is, gaan we eens kijken wat de tekening ons allemaal kan vertellen over de moment waarin we ons dan bevinden.  

 


 

Enkele praktische zaken

 • Er wordt tijdens elk Mirakelmoment een kleine pauze ingelast om een koekje en een drankje te nuttigen. Hierdoor creëeren we een nieuw momentje om elkaar weer wat beter te leren kennen en om ervaringen uit te wisselen. 
 • We kiezen bewust om te werken in kleine groep. Dus snel inschrijven is de boodschap. 
 • Praktische informatieNaargelang met welk materiaal we werken, zorgen we voor bescherming om over de kledij aan te doen maar het kan zijn dat de kledij eronder ook vuil wordt. Daarom vragen we om steeds speelkledij aan te doen. 
 • Omdat de voorziene tijd volledig georganiseerd is, stellen we uw respect tegenover uw kind en Mirakel zeer erg op prijs, door uw kind tijdig te brengen en te komen halen. Zo komt iedereen in alle rust aan in het lokaal, wat voor iedereen leuk is én uw kind kan deel uitmaken van élke creatieve minuut... Elke workshop begint stipt om 10u en om 13u, wij doen ook ons uiterste best om het Mirakelmoment volledig afgerond te hebben om 12u en om 15u. 
 • De betaling van de workshop gebeurt ter plaatse, voor aanvang van het Mirakelmoment. De prijs werd gezet op 12€ per deelname per kind, hierin zit de koek en drank, verzekering, het materiaal, huur van het lokaal, voldoende begeleiding/kind. Aangezien deze prijs heel nipt is, zullen wij regelmatig werken met natuurlijke materialen en recyclagemateriaal. 
 • De workshops gaan door in de kleine vergaderzaal, op het 1ste verdiep, van het JOC Tuitvlugt op Fort3 in Borsbeek. Te betreden via de deur naast het krijtbord waarop je reeds verwelkomt wordt. Er is voldoende plek om te parkeren. De vergaderzaal wordt door ons aangekleed om de kinderen een leuke omgeving te bieden. 
 • Wanneer er gereserveerd werd, en je bent toch verhinderd, vragen wij u om ons dit zo snel mogelijk te melden, dan kunnen we nog een ander kindje blij maken dat op de reservelijst staat.

Mocht u nog verdere vragen hebben, aarzel dan zeker niet om ze ons te stellen. Bekijk ook zeker onze FAQ, misschien vindt u daar al het antwoord.

 


 

Waarom kom je naar een Mirakelmoment?

Waarom naar Mirakel komen?Ontspanning

Kleine groepjes

Leuke creaties

Positiviteit

Zelfontplooiing

Na elk Mirakelmoment worden de foto's en het verslag gepubliceert op de site en op facebook. Zo kan je mee volgen wat jouw kind allemaal ontdekt heeft.

 


 

Inschrijving


Je kan enkel telefonisch inschrijven via Ira: 0478/ 79 42 80

Inschrijvingen

Er zullen verschillende vragen gesteld worden:
Voor welke workshop schrijft u in? Wat is de naam en de leeftijd van je kind? Uw emailadres en telefoonnummer voor noodgevallen)
Na de telefonische reservering zal er een bevestigingsmail verzonden worden met in bijlage nog een kennismakingsformulier met enkele practische vragen ivm je kind (allergieën, ...)

Gelieve ons dit blad nog voor de workshop terug te bezorgen via mail.
Het kennismakingsformulier is maar éénmalig. De mail die u ontvangt zal worden verzonden via ira@mirakel.be, gelieve ook uw "vuilbak" na te kijken, of de mail daar niet in verzeild is.

Indien een workshop volzet is, aarzel dan niet om je kind alsnog op de reservelijst te laten plaatsen. Af en toe valt het wel eens voor dat er een kindje annuleert door ziekte of zo, en dan kan jouw lieverd op dat stoeltje plaatsnemen. 

 


 

Veiligheid

 • De lokale brandweer werd reeds uit voorzorg, op de hoogte gesteld van onze aanwezigheid in het JOC Tuitvlugt op zaterdag. Zo worden er al nuttige minuten uitgespaard wanneer het nodig is.
 • Elk kind is verzekerd
 • Er is geen "moeten" tijdens de Mirakelmomenten. We willen dat het kind ten allen tijde een veilig gevoel heeft. Dat is ook één van onze bewuste keuzes
 • We vragen een telefoonnummer waar zeker iemand te bereiken is, tijdens het Mirakelmoment, voor het geval dat jouw kind bvb. ziek wordt of in noodgevallen 
 • We vragen ook of uw kind allergisch is tegen bepaalde stoffen, aangezien we tijdens elk Mirakelmoment iets drinken en eten. 
 • Ook stellen we je graag de vraag of het toegelaten is om een foto van jouw kind op facebook en op de site te publiceren. 
 • We vermelden nooit de naam van jouw kind op de foto's.

 


 

Online tentoonstelling

tentoonstellingNa elke workshop houden we een foto-tentoonstelling van de verschillende knutsels met wat extra uitleg die je in het kort terugvind bij de foto of met iets meer uitleg in het bijhorende verslag van die workshop.

 
We zijn van het gedacht dat dit wel leuk is voor de ouders als ze de dingen herkennen van hun kind.