Het prille begin van Mirakel

Het idee om "iets" te betekenen voor de mensen, voor kinderen als voor volwassenen zweeft al héél lang in mijn hoofd. 
Alles interesseerde me enorm, ik volgde verschillende cursussen, waarvan er altijd wel bruikbare dingen van bleven hangen maar op een bepaalde moment zie je het bos door de bomen niet meer.
Een loopbaancoaching heeft me daarbij geholpen en me terug mijn levensweg getoond. Het werd me duidelijk dat mijn missie, mijn levensdoel, in de creatieve richting te zoeken was.

Mijn verdere zoektocht kwam in een stroomversnelling toen onze oudste dochter aan het eerste leerjaar begon...
Het zette me aan het denken bij het zien en voelen hoe ze zich probeerde te verweren tegen het tempo en de stress die ze te verduren kreeg op school. 
We begonnen thuis terug samen meer en meer te knutselen, waarvoor er op school niet veel tijd meer vrijgemaakt kan worden door het super volle lessenpakket. 

Toen wist ik naar wàt ik op zoek was: mensen terug bij zichzelf brengen in alle rust door creativiteit. 
In 2011 werd ik vervolgens terug student, creatief agogisch werk, bij Balans in Gent, een 2-jarige opleiding en meteen een schot in de roos!
De opleiding bevestigde mijn gevoel en mijn ervaring dat creatief bezig zijn, rust brengt bij iedereen. Dat is te wijten aan het feit dat je altijd bezig bent met de verwerking van iets op een ontspannende manier. 
Of het nu stress is of spanning of nieuwe indrukken of wat dan ook, op één of andere manier verwerk je dat zelf in je eigen creativiteit, op jouw eigen tempo. Gevonden wat ik zocht!!

Dus ja, mijn missie was dankzij de juiste opleiding voor mij, zichtbaar en tastbaar geworden!
Toen nog een naam... ik wilde iets waar mijn eigen naam in voor kwam en tegelijkertijd iets wonderbaarlijks... 
maar welke naam plakte ik daarop?? 
Ineens werd het me ingegeven: Mirakel JAAA, dàt is het!!
Hoe meer ik erover nadacht en over sprak, hoe duidelijker ook de vorm werd.
Het werd door iedereen heel positief onthaald, door heel ons gezin, de familie, de buren, vrienden. Ja, het gaf me de spirit en de kracht om Mirakel op de wereld te zetten.